100 jaar De Ploeg – De Ontmoeting!

Ruim 100 geleden werd het Gronings kunstenaarscollectief De Ploeg opgericht. Mede oprichter Jan Altink: “Omdat er in Groningen niet zoveel te doen was op kunstgebied, dacht ik aan ontginnen, het omwoelen van de aarde en dus (ook) aan ploegen”. 

Ouderenorganisatie ‘De Hoven’ voelt zich sterk verbonden met dit gedachtegoed. 

Waar De Ploeg nieuwe vormen van expressie in de schilderkunst zocht en vond, gaat de visie van De Hoven mee in deze lange Groninger traditie: het zoeken van een andere manier van werken, meer welbevinden voor bewoners en meer werkplezier voor medewerkers.

In deze workshop ervaart het publiek hoe je met mensen met dementie naar kunstwerken van ‘De Ploeg’ kunt kijken. Ook  is er een uitgebreide kennismaking met een aantal medewerkers van De Hoven. De workshop is in de vorm van een toegankelijke talkshow in een huiselijk tafereel. In de ruimte kan je een aantal reproducties van De Ploeg bewonderen.

Dit wil je natuurlijk meemaken! Hoe? Vanaf 15 oktober kan je je via de Netwerkapp aanmelden voor deze workshop.

Een gedachte over “100 jaar De Ploeg – De Ontmoeting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *